Privat sygepleje til den ældre
Hos Trolle Care yder vi privat sygepleje til mennesker med alle mulige forskellige behov. Fra den lille omsorgsopgave, der spænder over et par timer, til fulde døgn med faste teams og vagtskifter. Uanset størrelsen på opgaven er vores udgangspunkt altid det samme, nemlig det enkelte menneske og alt det, der er vigtigt og betyder noget for netop dette menneske.
Hos os skal ingen passe ind i kasser og rammer, som vi har defineret. Det er derimod os, der indretter os.
Som fagpersoner og mennesker et det vores vigtigste opgave at sætte os ind i et andet menneskes livsvilkår – og at optimere disse vilkår. For os handler sygepleje om at passe på mennesker. Om at skabe tryghed og tillid på basis af en ærlig tilgang og en oprigtig interesse. Og om at sikre, at den enkelte føler sig mødt med værdighed og respekt – fx i forhold til de ting, vedkommende gerne vil have hjælp til. Derfor lægger vi aldrig en opgave bag os uden først at sikre, at vi selv ville være tilfredse, hvis det var os, der blev ladt tilbage. Og er opgaven ikke udført til perfektion, så retter vi op. Vi møder alle, som vi gerne selv vil mødes, og vi skilles altid et bedre sted end der, hvor vi trådte til. Ellers er opgaven ikke løst.
Privat sygepleje hos Trolle Care kan være mange forskellige ting, men til den ældre kan det typisk være en eller flere af følgende ting:
- Morgenomsorg og praktisk hjælp (bad og almindelig hygiejne, påklædning, tilberedelse af morgenmad og generel omsorg og pleje)
- Aftenomsorg og praktisk hjælp (afrydning, oprydning, almindelig hygiejne, klargøring til sengetid og generel omsorg og pleje)
- Hjælp ved nedsat eller begrænset appetit (indkøb, fælles tilberedning af lækre måltider, opdækning og spisning sammen)
- Hjælp og ledsagelse ved besøg hos familie (transport, hjælp ved toiletbesøg, aflastning af pårørende og lignende)
- Hjælp til medicindosering og -dispensering.
- Hjælp og ledsagelse ved læge- og hospitalsbesøg
- Hjælp og ledsagelse ved kulturelle og sociale aktiviteter som fx museumsbesøg, koncerter – eller en tur i skoven.
Mulighederne følger ønskerne. Ikke omvendt.
Privat sygepleje til mennesker med demenssygdom
I Danmark lider ca. 83.000 mennesker af en demenssygdom. Det er en kæmpe udfordring. Ikke kun for den ramte og dennes pårørende, men også for de sygeplejersker, der yder den daglige omsorg og pleje i hjemmet. Trolle Cares stab af medarbejdere hører til blandt landets mest erfarne sygeplejersker på demensområdet.
Hos Trolle Care har vi stor ekspertise inden for støtte og omsorg til mennesker med demens. Vi har fokus på det hele menneske og på at styrke og bevare det menneske, der findes bag sygdommen. Derfor arbejder vi med sanserne og med at forstærke og opmuntre de eksisterende fysiske, psykiske og sociale færdigheder. Alt, hvad vi gør, gør vi med udgangspunkt i et holistisk sæt af principper:
- Mere omsorg
- Mere mening i hverdagen
- Kun medicin, der virker.
Mennesker med en demenssygdom kan og skal stadig inspireres. Ligesom de stadig kan og skal have lov til at inspirere deres omgivelser. Hos det demente menneske bliver livskvaliteten ikke forringet i takt med de mentale egenskaber og færdigheder. Heldigvis. Livskvaliteten dratter først, når man ikke længere bliver stimuleret, talt med, inddraget, lyttet til og respekteret.
Derfor arbejder vi rigtig meget med at stimulere sanserne – fx gennem mad, berøring, bevægelse, musik, dufte, kunst og andre oplevelser, der vækker sanserne og styrker livsglæden.
Som pårørende til en dement er det også vigtigt, at du husker at passe på sig selv, både fysisk og mentalt. Det er hårdt at stå ved siden af, hvis du føler afmagt eller får skyldfølelse over de helt almindelige og naturlige følelser af vrede, flovhed og sorg, du oplever som pårørende. Sørg for at opretholde og tage vare på dit eget liv med venner, familie og interesser samtidig med, at du er ægtefælle, søn eller datter til et menneske med demens. Du kan hjælpe dig selv ved at lære dine egne grænser at kende. Og acceptere dem. Hvis du er realistisk i forhold til, hvad du kan bidrage med, er det også nemmere at bede andre om hjælp, når bægeret er ved at flyde over. Endelig findes der gode støttegrupper for pårørende, og nogle pårørende har også stor gavn af at få professionel hjælp hos fx en psykolog.
Hos Trolle Care hjælper, støtter og styrker vi mennesker med demens, og vi aflaster deres pårørende med støtte og vejledning.
Gode råd til dig, der er pårørende til et menneske med demens
Herunder har vi samler en række råd til dig, der har demenssygdom tæt inde på livet, fordi du er pårørende. Gode råd, der forhåbentlig kan hjælpe dig, når du er sammen med mennesker med demenssygdom – både til at forstå, italesætte og komme helskindet igennem.
Mød mennesket, hvor han eller hun er. I dag. Demens er en sygdom, der gradvist ændrer sig over tid og påvirker både personlighed, adfærd og andre mentale færdigheder. Derfor kan både samtaler og adfærd være helt uforudsigelige størrelser, og du gør klogt i at være fleksibel. Og tålmodig. Forsøg at forstå, hvad der er den dementes virkelighed nu og her – og vær i den.
Vær opmærksom. På jer begge to. Opmærksomhed er vigtigt, når du er i kontakt med et menneske med demenssygdom. Både den opmærksomhed du giver, og den opmærksomhed du får tilbage. Smil, hold øjenkontakt, lyt aktivt, og formuler dig langsomt og tydeligt med korte sætninger. Læg mærke til både dit eget og den dementes kropssprog og mimik.
Vær rolig. Prøv at bevare roen i de situationer, hvor frembrusende adfærd opstår eller optrapper. Tag en pause, hvis du kan mærke, at det er svært for dig. Rolige, faste og overskuelige rammer hjælper de fleste mennesker med demens.
Brug humor. Humor kan både forløse og nedtrappe en anspændt situation. Hvis stemningen bliver trykket eller direkte ubehagelig, så prøv at snakke om situationer, der er sjove, eller om minder, du har delt med den demente. Det kan løsne op og vende energien til plus.
Kontakt os, og hør mere om dine muligheder
Kontakt os og få en uforpligtende samtale om din situation, og hør, hvad vi kan tilbyde.
Brug evt kontaktformularen her.