Sygepleje til demente

Trolle Care yder privat sygepleje til mennesker med alle slags behov, og vi tager altid udgangspunkt i det konkrete menneske, som vi møder – uanset hvor du er i livet, og hvilket behov du har.

Trolle Care består af et fast team af professionelle sygeplejersker, pædagoger, assistenter og fysioterapeuter, hvor alle har mindst 15 års erfaring inden for deres respektive fagområde. Vi er specialiseret i bl.a. sygepleje til demente, hvor vi også hjælper og giver gode råd til pårørende til demente.

Først og fremmest arbejder vi ud fra princippet om, at alle mennesker har de samme rettigheder til et godt og værdigt liv. Ved sygdomsforløb og alderdom kan livskvaliteten falme, og vores fornemmeste opgave er, at sikre os, at vores patienter føler sig ligeværdige, bliver mættet af nye oplevelser og indtryk og får en følelse af livskvalitet og vitalitet.

 

 

Hjælp til demens

Cirka 83.000 mennesker i Danmark lider af en demenssygdom. Demens er ikke kun en udfordring for den ramte og pårørende til demente, men stiller også store krav til de sygeplejersker, der yder den daglige omsorg og pleje i hjemmet. Trolle Cares stab af medarbejdere hører til blandt landets mest erfarne sygeplejere inden for demenssygdomme.

Alt hvad vi gør, gør vi for at styrke og bevare mennesket bag sygdommen. Derfor arbejder vi med et holistisk principsæt:

  • Mere omsorg
  • Mere mening i hverdagen
  • Kun medicin der virker

Vores ekspertise inden for pædagogisk støtte og sygepleje til demente medfører, at vi er yderst kvalificerede til at imødekomme dette. Vores primære fokus ligger på det hele menneske, på sanserne og på at bevare og styrke de eksisterende fysiske, psykiske og sociale færdigheder.

Mennesker med demenssygdom kan og skal stadig inspireres – ligesom de stadig kan og skal have lov til at inspirere deres omgivelser. Vi hjælper ligeledes pårørende til demente med gode råd og støtte, da demens er en sygdom, der er udfordrende, vanskelig og til tider ubærlig som pårørende.

 

Hvem er Trolle Care?

Trolle Care er Danmarks første og største firma inden for privat sygepleje og pædagogisk støtte til både private kunder, forsikrings- og pensionsselskaber samt kommuner og styrelser. Vi passer på mennesker.

Vi har ekspertisen, erfaringen og tiden til at yde den bedste sygepleje til demente – nat og dag. Vi hjælper, når det passer dig og ikke omvendt. Belejlighed er ikke ord i vores ordforråd. Det er fleksibilitet derimod, og det er endda én af vores fire fundamentale værdier. Uanset hvor du befinder dig, eller hvad dine behov er, eksisterer Trolle Care for din skyld.

Vores øvrige kerneværdier er kvalitet, tillid og ordentlighed. Kvaliteten er sikret med mange års erfaring samt et højt fagligt uddannelsesniveau blandt vores medarbejdere, herunder løbende tillægsuddannelser.

Vores ordentlighed og grundighed spiller en afgørende rolle i forhold til vores høje kvalitetskrav – vi er ikke tilfredse før, at vi har ydet den bedst mulige sygepleje til demente.

Tilliden mellem vores medarbejdere, den sygdomsramte og deres pårørende er altafgørende. Vi gør alt i vores magt for at etablere et tillidsforhold mellem vores sundhedspersonale og vores patienter, men et godt match er ikke selvskrevet. Derfor har du altid mulighed for at vælge en anden sygeplejerske, hvis du oplever en manglende kemi med den tildelte sygeplejerske.

Trolle Care lever og ånder disse fire fundamentale værdier.

 

Gode råd til pårørende til demente

Nedenfor har vi samlet en række gode råd til pårørende til demente – om det at være sammen med mennesker, som har en demenssygdom, og hvordan man som pårørende kan italesætte det selv at komme helskindet igennem.

Opmærksomhed er vigtigt, når du er i kontakt med et menneske, som lider af en demenssygdom. Både at du er opmærksom på den dementes kropssprog, mimik og samtale, og at du selv får opmærksomhed fra personen. Hold øjenkontakt, lyt aktivt og formulér dig enkelt og langsomt. Læg mærke til dit eget kropssprog og mimik.

Mød personen, hvor de er. Demens er en lidelse, der gradvist ændrer sig over tid, hvor både personlighed, adfærd og andre mentale færdigheder svækkes. Hvad er den dementes virkelighed lige nu og her? Vær fleksibel, da både samtaler og adfærd kan være uforudsigeligt i samvær med en dement.

Vær rolig, selv når situationer med frembrusende adfærd opstår eller optrapper. Det kan være godt at tage en pause en gang imellem, så roen kan bevares. Mennesker med demens vil ofte have gavn af rolige, faste og overskuelige rammer i deres hverdag.

Humor kan være forløsende og nedtrappende i enhver situation – særligt hvis stemningen bliver trykket, anspændt eller direkte ubehagelig. Snak om situationer, der er sjove, eller om minder du har delt med den demente, som kan løsne stemningen og give positiv energi.

 

Ældre par på bænk ved vandet

Livskvaliteten hos demente forringes ikke i takt med deres mentale egenskaber og færdigheder. Livskvaliteten kan opretholdes ved fx at ophøje deres sanser. Det kan være i form af mad, berøring, musik, kunst eller andre ting, der kæler for sanserne.

Det er også vigtigt som pårørende til demente at passe på sig selv og sørge for eget helbred. Det kan være hårdt, hvis man føler, at man får dårlig samvittighed eller skyldfølelse over sin egen afmagt eller manglende kapaciteter. Derfor er det vigtigt at opretholde og varetage sit eget liv med venner, familie og interesser.

Det er en god idé at snakke med sin omgangskreds om de problemer, som man oplever ved at være pårørende. Det kan også være, at det bliver nødvendigt at tilmelde sig en støttegruppe for pårørende til demente eller at søge professionel hjælp, fx hos en psykolog.

Lær dine egne grænser at kende og accepter dem. Vær realistisk i forhold til, hvad du kan bidrage med og bed andre om hjælp, når bægeret er ved at flyde over.

Trolle Care hjælper den demente med sygepleje og omsorg, og vi støtter samtidig pårørende til demente med råd, vejledning og støtte.

Kontakt os, og få en uforpligtende snak om din situation, og hør, hvad vi kan tilbyde.